Natuurboulevard 2.0

Natuurboulevard

Het project Natuurboulevard gaat over een ecologische en recreatieve verbinding over de dijk langs het IJmeer en Gooimeer tussen Diemen en Muiderberg. In 2010 is naast kleinschalige recreatieve en ecologische voorzieningen een betonnen fietspad aangelegd tussen Diemen en Muiden. Voor wandelaars is toen een voetpad op de dijk aangelegd tussen Diemen en Muiderberg. Dit project is onderdeel van het regionaal subsidieprogramma Groene Uitleg. Van daar uit is voorgesteld om deze route te verbeteren en door te trekken naar Huizen. Daarnaast is de uitbreiding van het openbare Muiderstrandje bij de Westbatterij opgenomen, vanwege de snel toenemende recreatieve behoefte vanuit de ontwikkeling De Krijgsman.

De uitvoering van het project Natuurboulevard wordt begeleid vanuit gemeente Gooise Meren en wordt in de periode 2023 – 2026 uitgevoerd in meerdere fasen.

Op deze projectwebsite staan alle documenten van de gemeente Gooise Meren: https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/natuurboulevard/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!